Топ 10 предимства на сглобяемите къщи

premestvaema kashta

В последните години в областта на жилищното строителство все повече се налагат сглобяемите къщи като успешна алтернатива на традиционното монолитно строителство. Решенията при тяхното проектиране, изработване и изграждане стават все по-смели и по-практични. Въпреки че някои все още подхождат с известно недоверие, примерите за удобствата и многото плюсове на такъв тип къщи по света, а вече и в България, са доста показателни за техните качества.

Сред различните сглобяеми къщи, които се предлагат днес, са дървените, тези с носеща и без носеща конструкция и преместваемите къщи.

Всеки тип сглобяеми къщи си има своите предимства, а общото за всички е, че монтирането им става чрез сух метод на строителство.

Много търсени и все по-популярни през последните десетина години стават преносимите, т.нар. контейнерни къщи.

Топ 10 предимства на сглобяемите къщи

  1. Изграждат се бързо и лесно по всяко време на годината;

  2. Имат високи нива на топло- и шумоизолация;

  3. Изключително устойчиви са на земетресения;

  4. Издържат на всякакви атмосферни условия и експлоатационният им живот е доста дълъг;

  5. При производството на модулите и монтирането им се спазват всички екологични стандарти;

  6. Цената им е достъпна;

  7. Могат да се използват сезонно или целогодишно;

  8. Притежават възможност за пренареждане, премахване или добавяне на отделни модули (контейнери);

  9. Осигуряват мобилност на обитателите си с опцията за лесно преместване на ново място на всякакъв терен.

  10. Модерна визия

Основното при контейнерните къщи е, че те всъщност се изграждат от различен брой готови модули, приличащи на контейнери и подредени в желаната конфигурация.

Всеки с по-практично мислене и немалка доза авантюристичен дух може да се наслади на също толкова удобства и комфорт в къща от контейнери, както в традиционно построен дом.

Обикновено стандартните контейнери са високи 250 см, с ширина 240/300 см и дължина 400 см до 1200 см. Може да си поръчате контейнерна къща от предложените модели на производителя или по свой дизайн.

Какви са цените на сглобяемите къщи?

Когато се проектира дадена сглобяема къща, със сигурност излиза по-евтино, отколкото проектирането на къща от монолитен тип.

Освен това готовите сглобяеми панели или контейнери правят реализацията изключително лесна, тъй като има по-малко работна сила, а и строителството е по сухи методи.

Всеки производител би ви дал ориентировъчна цена, защото по принцип конкретната такава зависи от мястото, където ще бъде поставена къщата, както и от дизайна. Цената обикновено се определя за 1 кв. м на основа на базови стандарти. Всичко зависи от вида на проекта, от индивидуалните му предпочитания за вътрешна и външна визия, както и от етапите на завършеност.

Все пак трябва да знаете, че ако желаете например веранда, това се заплаща допълнително. Други екстри, които също се заплащат допълнително, са поставяне на климатик, стенен конвектор, щори и др.

А самата идея да имаш удобства и комфорт на изгодна цена, разчупена визия на дома си и най-вече свободата да живееш, където искаш, местейки дома си, е наистина привлекателна и напълно реализуема. Ето защо и сглобяемите къщи, тип контейнерни, са толкова модерни и търсени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *