10-те най-добри места за почивка в Гърция

почивка в гърция

Като една от най-популярните за туризъм държави, Гърция е предпочитано място за почивка на море от много хора по целия свят. В интернет е пълно с различни оферти за Гърция, но често там липсва информация защо точно тази локация е подходяща за вас. В настоящата статия ще споделим с вас десетте най-добри места за почивка в Гърция, както и с какво са най-известни те.

Санторини

Островът предлага спиращи дъха гледки, застлани с вулканични камъни пясъци и познатата бяло-синя архитектура, която ще ви потопи изцяло в духа на страната. Мястото е чудесно за семейна почивка най-вече заради тихата обстановка, с която посреща гостите си.

Крит

Богат на история и култура, Крит може да изненада гостите си с красивите плажове, разнообразие от традиционна за Гърция храна, както и с множеството си възможности за различни дейности, които местността предлага. Поради всички тези причини, Крит е подходящ както за семейни почивки, така и за компании от млади хора, които искат да се забавляват.

Закинтос

Познат с финия пясък по плажовете, островът дава шанс на любителите на адреналина да се насладят на вълнуващи преживявания във водата чрез практикуването на екстремни спортове през деня, а вечерите да се отдадат на забавление в нощните клубове, заради които островът никога не спи. И двете са неща, които голяма част от младите хора търсят, превръщайки Закинтос в прекрасна дестинация за тях. Островът ще задоволи желанието и на тези от вас, които искат да научат повече за миналото на Гърция.

Корфу

Остров Корфу предлага на туристите си да посетят едни от най-впечатляващите плажове. Освен това, град Корфу е част от списъка на ЮНЕСКО заради древните руини и музеите, които са задължителна част от списъка на всеки, който има интерес към историята и желание да се докосне до местността.

Скирос

Скирос е място, подходящо за семейни почивки, тъй като туристите там се отделят от шума и тълпите и се наслаждават на приятна почивка на море, която включва и вкусната традиционна гръцка храна, както и любопитните исторически локации, типични за Гърция.

Скиатос

Островът е най-посещаваната част на Спорадите и предлага заобиколени от борови дървета плажове, както и множество барове – мястото е чудесно от тези от вас, които искат просто да се забавляват.

Халкидики

Халкидики е една от най-популярните дестинации за почивка в Гърция и това не е случайно – чистите плажове и синята вода, както и многото възможности за забавление, като например уроците по гмуркане и посещението по вода на близките забележителности, приканват хората от цял свят да се насладят на красотата на острова. Той е добър избор за всеки, който иска да почива в Гърция, независимо дали отива с шумна компания, или със семейството си.

Хиос

Остров Хиос понякога е пренебрегвана локация от туристите, която обаче дава възможност за спокойна почивка на море, запознаване с богата култура на мястото, както и дегустация на вкусната гръцка храна. Заради тишината, Хиос е един от най-добрите избори за семейна почивка.

Парос

Остров Парос разполага с огромни плажове, както и с най-добрите ресторанти за морска храна, които можете да намерите. Сред основните атракции са нощните заведения, които гарантират приятното прекарване на всеки човек – млад или с младежки дух, отишъл да се весели.

Тасос

Тасос предлага всичко – от безкрайните плажове, баровете и вкусната храна, до музеите и манастирите, които кипят от история, превръщайки мястото в предпочитана локация както за младите, търсещи забавление, така и за семействата, които искат да се насладят на спокойна почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *