Десет предимства на модулното строителство

Сглобяема къща - Vitalbox

Изборът на жилище е един от най-важните казуси в живота на един човек, стигнал до момента, в който желае да инвестира в закупуването на такъв тип недвижимо имущество. За хората, които търсят евтин, но в същото време модерен дом, отличен избор е модулното строителство, основно характеризирано със сглобяемите си къщи.

 

Сглобяеми къщи и модулно строителство – Какви са 10-те предимства?

 

Ускорен процес на строителството

 

Едно от основните предимства на модулното строителство е изключително бързото изграждане на сглобяемите конструкции. Вашата сглобяеми къща може да бъде готова в рамките на едва няколко месеца, докато при традиционното строителство този срок може да варира и в години, в зависимост от сложността на проекта.

 

Удобна логистика

 

Сглобяемите модули пристигат чрез организиран процес, който е гъвкав, удобен и изпълнен в малък брой стъпки. Понякога този транспорта при този тип строителство излиза в пъти по-евтин от традиционното изграждане на къщи.

 

По-малко количество използвани материали

 

При изграждането на сглобяеми обекти се използват в пъти по-малко суровини и материали.

Все пак част от от конструкциите са фабрично подготвени и предварително е планирано по-ефективното изразходване на ресурси.

 

Екологични ползи за природата

 

Този иновативен метод на строителство е много по-щадящ природата, спрямо конвенционалните начини на работа. Това е една от причините все по-често страните със силни еко политики да стимулират гражданите си към такъв тип изграждане на домове или друг тип обекти.

 

По-лесен монтаж

 

Монтажа и довършителните дейности в  модулното строителство са много лесни в сравнение със стандартните процеси при изграждането на домове.

 

Ограничен брой участници в процесите

 

Процесът от „А“ до „Я“, който включва всички стъпки, които трябва да измине потребителят, е много по-лимитиран откъм участници, спрямо този в традиционното строителство. Монтажът е по-лесен и доста довършителни дейности са спестени.

 

Ниски като за сглобяеми къщи цени

 

Това е най-ключовото предимство на модулното строителство. Каквото и да си говорим, основен фактор в потребителското поведение е и финансовият аспект на ситуацията. Традиционните къщи са изключително скъпи в днешни дни, докато може да се намери за сглобяема къща цена, която да е повече от изненадваща за много от нас. И тази цена със сигурност гарантира високо качество на материалите и удобен дом, който има почти всички най-важни предимства на конвенционалното строителство.

 

Лесен избор на модел

 

Потребителите лесно могат да изберат един от множеството концептуални варианти, които се предлагат от компаниите, произвеждащи или занимаващи се с модулно строителство. Вариациите на видовете и моделите преместваеми обекти са хиляди и по-удобен начин един потребител може да се насочи към избор, отговарящ на критериите му.

 

Качествена изработка

 

Мит е, че значително по-евтината цена на преместваемите обекти, кореспондира с тяхното качество. За да се пуснат подобни продукти на пазара, компаниите производители минават през стотици проверки и извършват хиляди теста, за да се убедят, че производството им е гарантирало перфектно качество и отговаря на глобалните стандарти. Компании като Vitalbox притежават множество сертификати за качество, иновации и развитие на успешни практики.

 

Улеснена комуникация

 

Както вече споменахме – в модулното строителство има по-малък брой процеси и  участници в тях. Поради тази причина и комуникацията, която е необходимо да се извърши, е с по-малък обем. А това е предпоставка за повече спокойствие до осъществяването на цялостния процес по изграждането на нов дом или модулен обект.

Сглобяеми къщи - Vitalbox

 

Надяваме се да сме помогнали в разбирането на част от предимствата на този тип иновативно строителство, който считаме, че има множество ползи и може да повлияе благоприятно на нашата планета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *