10 вида щори, които могат да ни предпазят от слънцето

Лятото приближава неусетно и съвсем скоро ще трябва да планираме как да се предпазваме от топлината и слънчевата светлина. Предпазването от горещините и ултравиолетовите лъчи е често срещан приоритет през топлите месеци, но определено е и казус, който заслужава да му се обърне внимание, тъй като е пряко свързан с протекцията на човешкото здраве. Късметлии сме, че живеем във времена, в които е изключително лесно да намерим различни варианти, които да ни помогнат с подходяща защита от слънцето.

 

Едни от най-популярните продукти за слънцезащита са щорите. Те съвместяват в себе си много удобства и предимства, които спомагат за по-приятното прекарване на топлите месеци, но и за оптимална превенция от проблеми в следствие излагането ни на слънце.

 

В днешни дни има изключително голямо разнообразие от различни модели щори, което е объркващо за хората, които не са запознати с отделните им специфики. Поради тази причина екипът ни реши да състави списък с десет популярни слънцезащитни продукта от този вид, които заслужават внимание и със сигурност биха допринесли за вашия комфорт през горещите месеци:

 

Външни ролетни щори

 

Те са функционални и надеждни в защитата от слънцето. Характеризират се с добра топлоизолация и шумоизолация, поради което по-често се използват като вариант за засенчване. Външните ролетни щори са устойчиви на екстремни външни температури, влага и вятър, а също спестяват и разхода за електроенергия.

 

Руло щори и щори Ден и нощ

Руло щорите са един от продуктите, които предлагат функционалност, надминаваща очакванията и на най-сериозните клиента. Лесно може да блокирате достъпа на светлина и топлина, но едновременно с това да наблюдавате случващото се отвън. Щори Ден и Нощ са комбинация от руло щори и ламелни щори и са едни от най-търсените на пазара.

щори ден и нощ

Плисе щори и Дует

 

Плисе щорите са луксозен избор, когато става въпрос за вътрешно засенчване. Известни са още и като щори Хармоника, заради начина, по който се сгъва платът им. Плисе и дует щорите се сгъват по специфичен начин, в зависимост от формата на прозорците.

 

Хоризонтални алуминиеви щори „Макси“

 

Щорите от този тип имат алуминиев профил, който прилепва плътно към дограмата, а ламелите застават до стъклопакета. Серията „Макси“ предлага хоризонтални алуминиеви щори, които имат специален механизъм за контрол.

 

Вертикални текстилни и алуминиеви

 

Вместо завеси е доста хитро да се използват вертикални щори. Независимо дали ще изберете текстилни щори или алуминиеви щори от този тип, то Камакс е компания, която може да гарантира за тяхното качество на 100%.

 

Дървени хоризонтални щори

 

Вместо класически хоризонтално щори, все по-често луксозният сегмент се фокусира върху дървените щори от този тип. Те внасят естествена красота и топлина от дървото, а освен това са изработени от палмова висококачествена дървесина.

 

Външни ламелни хоризонтални

 

Степента на осветеност и отблясъците могат да бъдат контролирани чрез използването на външни ламелни щори. Те са монтират от външната страна на прозорците и имат дълготраен срок на експлоатация. Отблъксват и UV лъчи.

 

Римски щори

 

Римските щори са с „артистичен“ характер и допринасят за синхрона в интериорния дизайн. Те се изработват от красиви платове и ръчно управление, но Kamax предлагат и специално електрозадвижване, което удължава живота на въпросните римски щори.

Римски щори

Хоризонтални алуминиеви щори

 

Този тип слънцезащитен продукт е наричани още с понятието „венециански щори“. Това е един от най-масовите модели на пазара, тъй като хоризонталните алуминиеви щори са лесни за употреба и поддръжка, а монтажът им към дограма – не нарушава изолационните качества.

 

Бамбукови щори

 

Както и се досещате – бамбуковите щори се изработват от бамбуков материал, който създава уникален комфорт и специфична визия. Устойчиви са на влага, дават екологични ползи и са подходящи за любители на естествените материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *