10 съвета за подготовка на лазерна епилация

лазерна епилация

Всяка дама мечтае за идеално гладки крака и кожа без окосмяване за дълго време. Има няколко традиционни метода за обезкосмяване, но с недостатъчна дълготрайност – бръснене, депилация или кола маска. Най-дълготраен от тях – около месец, е кола маската, но и най-болезнен. С най-малко болка се отличава бръсненето, но пък е с краткотрайни ефекти. Освен това, при продължително бръснене космите стават все по-дебели и тъмни.

Сред най-добрите методи за премахване на нежеланото окосмяване се отличава лазерната епилация. Времето между процедурите е над месец, а болката е незначителна. Поради това все повече жени и мъже използват лазерно обезкосмяване.

В настоящата статия ще ви посочим десет препоръки, с които да се подготвите за лазерна епилация.

нежелано окосмяване

Без тен преди лазерната епилация

Едно от задължителните и най-важни изисквания е да нямате тен и потъмняла от слънцето кожа преди лазерната епилация. Причината е, че при използването на солариум или при излагането на слънце меланинът в кожата увеличава нивата си. Лъчите от лазера обаче се привличат точно от меланина, затова и кожата с тен не се подлага на лазерна епилация. Забранени са и всички продукти за изкуствен тен.

Задължително използвайте слънцезащитни продукти

Поне две седмици преди процедурата използвайте интензивно слънцезащитни продукти, ако се излагате на директна слънчева светлина. Продуктите, които нанасяте, трябва да са с най-малко SPF 50, за да сте сигурни в защитата на вашата кожа. Нанасяйте слънцезащитна козметика най-вече в зоните, които ще бъдат третирани с лазер.

Не ексфолирайте кожата

Около седмица преди и след лазерната епилация на кожата не използвайте ексфолианти за тяло и други продукти с подобно действие. В противен случай се увеличава опасността от страничен ефект след процедурата.

Без кола маска или други оскубващи методи за три седмици

Три седмици преди премахването на нежелано обезкосмяване с лазер не предприемайте други методи за обезкосмяване, които са основани на отскубване на косъма. Лазерът облъчва космения фоликул, който при кола маска и други оскубващи методи ще бъде разрушен. Неспазването на този съвет може да доведе до неефективна лазерна епилация.

Заложете на бръсненето или подстригването

За по-голям и ефективен резултат от процедурата заложете на бръсненето или подстригването преди това. Не се притеснявайте, че космите ще станат по-тъмни, по-гъсти или по-плътни. Още след първата епилация ще забележите резултат от процедурата.

Вечерта преди процедурата се избръснете/подстрижете

Не подстригвайте или бръснете космите в деня на лазерната епилация. Направете това старателно вечерта преди процедурата. Ако има останали косъмчета с по-голяма дължина, рискувате да усетите леко парене. Освен това, ще бъде намалена силата на импулса, което ще забави унищожаването корена на косъма.

Няма да се получат чудеса след една процедура

Каквото и да е вашето окосмяване, не очаквайте да видите окончателен резултат след една процедура. Ще има видим ефект, но няма да е достатъчно задоволителен. Затова са нужни поне 5-6 процедури, но броят им се определя индивидуално при всеки.

Не разчитайте, че космите ще паднат на 100%

Няма да паднат абсолютно всичките косми. Но голяма част от окосмяването ще бъде премахнато за дълъг период от време.

Няма да усетите болка, но ще изпитате лек дискомфорт

Както вече споменахме, лазерната епилация е най-безболезненият метод за премахване на нежеланото окосмяване. Подгответе се за това, че няма да усетите болка, но ще усетите леко пощипване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *