10 необикновени бара

1. The Clinic

В Сингапур се намира доста странен бар, наречен „Клиниката“. Ако решите да го посетите, не се учудвайте на това, че ще се наложи да седите на инвалидни столове, а питиетата ви ще бъдат сервирани върху операционни маси. Освен това, храната ви ще бъде поднесена в метална чиния във формата на бъбрек.

 

2. „The Library Bar“

The Library Bar в Ню Делхи. Барът носи името „Библиотеката“ и всичко в него е посветено на хубавата литература и отлежалото уиски. Луксозни честърфийлдски кресла приютяват посетителите и за тях винаги има четиво, което не само може да ги разсее, но и да обогати впечатленията им от досега с редки първи издания на значими книги.

3. The Sky Bar

Обичате да пиете коктейли, докато сте някъде във висините? Очаква ви „Небесният бар“ на хотел State Tower в Банкок. Намира се на 63-тия етаж на хотела и представлява атрактивна цилиндрична платформа, от която се разкрива невероятна панорамна гледка към мегаполиса.
sky bar

4. Casa Pocho

Обикновено посещаваме заведение, за да се видим с приятели и да се отпуснем в по-различна обстановка. В Испания имате възможност наистина да се разтоварите като се развикате на келнера и това ще остане без последствия. Бар Casa Pocho е замислен с идеята да обиждате не съпругата си, а бармана, който ви сервира питие.

5. Indonesia

baliПочитателите на кафето задължително трябва да посетят остров Бали в Индонезия и да опитат най-скъпото кафе в света Kopi Luwak. Произвежда се като семената преминават през храносмилателната система на бозайниците мангуста.

6. The Ploughman

The Ploughman e ливърпулски бар, който се нарежда сред най-опасните заведения в света, тъй като е сборище на престъпници. Питейното заведение е арена на побоищата и убийствата на това място са обичайни. Въпреки, че съдържателите отричат бара да има нещо общо с наркобизнеса, според полицията горният му етаж представлява склад за оръжие и наркотици.

7. The Sun Valley

От мрачните английски пъбове ще се пренесем на едно наистина слънчево място – „Слънчевата долина“ в Южна Африка. Тук можете да пиете любимата си напитка в „компанията“ на хилядолетно дърво. Барът е изграден под огромното растение и предоставя възможност да се насладите на природата.

8. Northern Lights bar

Northern Lights BarИскате да гледате северното сияние от първия ред? Посетете Northern Lights Bar в Ирландия. Панорамната гледка към полетата, покрити с мъх и удивителното природно явление трудно могат да се опишат, така че просто ги преживейте.

9. Bar El Diablo

Храна, приготвена върху вулкан – това предлага заведението El Diablo – „Дяволът“, на остров Лансароте в Канарските острови. Любопитни ли сте как се готви само и единствено с геотермалната топлина на вулкана и какъв вкус има храната?El diablo

10. Bar O’neils

„Онийлс“ е бар в Северен Лондон, който някога е бил… църква. Дали клиентелата му е набожна?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *