10 идеи как да запазите свежестта на аромата от наливния парфюм през целия ден

жена с наливен парфюм

Изборът на наливни парфюми може да се окаже едно от най-удачните ни решения при търсене на парфюмен аромат. Те, обаче, не винаги траят особено дълго, така че нека видим 10 идеи как да запазим тяхната свежест през целия ден.

 

  1. Изберете висококачествен наливен парфюм

Задължително е да изберете висококачествен наливен парфюм, ако искате аромата му да трае цял ден. Например, наливна парфюмерия в Zag Zodiak е пример за аромати, които ще издържат доста дълго време, благодарение на отличните си съставки.

 

  1. Ако избирате онлайн, доверявайте се единствено на доказали се магазини

Също така, ако ще търсите наливни парфюми онлайн, купувайте само от онлайн търговци, които са се доказали в бранша и предлагат първокласни продукти. Трябва да сте сигурни в тяхното качество, за да сте спокойни при покупка и наистина да получите дълготрайно парфюмно решение за всеки свой тоалет.

 

  1. Изберете силен аромат

Знаем, че нежните аромати са едни от най-предпочитаните, но те обикновено издържат по-кратко от по-силните нюанси. Затова, ако искате ароматът да е с вас през целия ден, той трябва да е малко по-силен и акцентиран. Това може да ви позволи да усещате по-дълго неговата свежест.

 

  1. Нанасяйте парфюма върху чиста кожа

За да задържи по-дълго аромата, кожата, върху която пръскаме парфюма, трябва да е чиста и да не съдържа козметични продукти. Съответно, ако сте нанесли слънцезащитен крем върху шията си преди малко, изчакайте известно време, преди да напръскате с парфюм.

 

  1. Нанасяйте върху суха кожа

Същото важи и за сухата кожа. По изпотена или влажна кожа, парфюмът ще се запази далеч по-кратко. Съответно, подсушете кожата на мястото, където ще нанасяте парфюм, за да задържите аромата му през целия ден.

 

  1. Не използвайте други продукти със силни аромати

Ако нанасяте лосиони за тяло, дезодоранти с аромат или други продукти със силни аромати, те ще неутрализират усещането за мириса на наливния ви парфюм. Съответно, избягвайте да комбинирате такива продукти в близост едни с други.

 

  1. Разтрийте аромата върху кожата

Когато напръскате кожата си с наливния парфюм, разтрийте течността по кожата си, за да може да попие и да освобождава бавно аромата си през целия ден. Използвайте пръстите си за тази цел, а не хартия, кърпа или други подобни, тъй като те обират от аромата.

 

  1. Впръскайте парфюма стратегически

Местата, на които парфюмният аромат се запазва най-дълго, са китките и шията. Нанасяйте парфюма предимно върху тях, защото това ще ви гарантира целодневно запазване на нотките му.

 

  1. Освежавайте от време на време

Не всеки парфюм има толкова акцентирана същност, че да издържи цял ден със същия свеж аромат. Затова, ако парфюмът е по-нежен и по-лек, можете да го освежавате понякога през деня, за да продължи да ухае също толкова приятно. Не правете това постоянно, а само веднъж-два пъти през деня, за да не стане прекомерно или да не изхабите парфюма твърде бързо.

 

  1. Дръжте капачето затворено, когато не използвате парфюма

Ако оставяте парфюма отворен, когато не го използвате, той бавно, но сигурно изветрява. Това означава, че доста скоро ароматът му няма да има силата да се задържи няколко часа, а още по-малко – цял ден. Съответно, винаги дръжте капачето затворено през времето, когато не нанасяте парфюма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *