10 смели пролетни комбинации

дамски дрехи

Колкото по-слънчеви и пролетни стават дните, толкова по-предразположени сме да посегнем към смели цветови комбинации от дамски дрехи. Ако винаги сте носили неутрални цветове като черно, бяло, сиво, тъмносиньо и бежово, то пролетта е идеалният момент да експериментирате с цветовете в ежедневната си визия.

Сред тенденциите за пролет и лято 2022 са ярките цветове, смелите комбинации, искрящите тонове, но и съчетанията на няколко пастелни тона. Разбира се, ако ежедневието ни изисква строго официално облекло, придържаме се към него. Но в свободното ни време всяка от нас може да изрази себе си чрез цветовете и тяхното съчетание.

В тази статия ще ви дадем 10 смели пролетни комбинации на дамско облекло, които да разчупят пролетния аутфит за офиса, като в същото време са подходящи за разходки в парка или срещи с приятели.

Лилаво и синьо

За някои дами комбинацията от лилаво и синьо може да бъде твърде дръзка и смела. Истината обаче е, че в палитрата с цветове синьото и лилавото са едно до друго и могат да хармонизират помежду си. Можете да съчетаете син панталон със светлолилава риза или синя рокля с лилаво сако. От вас зависи какви дрехи ще комбинирате според ежедневието ви.

Лилаво и жълто

Лилавото и жълтото са цветова комбинация, която не се съчетава само в интериорния дизайн, но и при дрехи за жени. Кокетна жълта разкроена пола, в комбинация с лилав топ, е свежа пролетна визия, подходяща и за офиса, и за обяд със семейството.

Синьо и жълто

Синьото и жълтото, също като лилавото и жълтото, са противоположни в палитрата с цветове и затова съчетанието между тях е подходящо. Син панталон и жълта риза или тениска са също толкова стилни, колкото и удобни.

Синьо и оранжево

Комбинацията от два ярки цвята като синьото и оранжевото не трябва да ви плаши. Всъщност е свежа, но не и натрапчива. Оранжева пола и синьо сако са отлично съчетание. Ако пък предпочитате по-спортна визия, можете да заложите на син клин и оранжево спортно горнище.

Зелено и синьо

Зелен панталон, спортен или спортно-елегантен, с риза или тениска в синьо е свежа и удобна комбинация за всеки ден.

Розово и пастелно жълто

Този сезон актуални са нежните комбинации като розово и пастелно жълто. Розова рокля с жълто сако е стилно, модерно и същевременно нежно.

Зелено и жълто

Цветовете, които най-много ни напомнят на пролетта, са именно зеленото и жълтото, така че това е една чудесна пролетна комбинация. Подходяща е както за работното ежедневие под формата на зелен панталон с жълта риза, така и за почивните дни – жълта рокля със зелено дънково яке например.

Червено и розово

Колкото и странно да ви се струва, червеното и розовото си подхождат. Например, червена тениска с розово сако се оказва една стилна и различна комбинация.

Зелено и оранжево

Зеленото и оранжевото, подобно на зеленото и жълтото, напомнят за пролетта. Затова те също са подходящи за работа или свободно време. Няма нищо лошо в тревисто зелената рокля и наситеножълтото сако.

Коралово и синьо

Кораловото би било страхотен акцент във визията ви в синьо. Независимо дали ще изберете син панталон и коралова блуза, или коралова рокля и синьо сако – няма да сбъркате!

Снимка: Pinterest.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *