Най-добрите туристически дестинации за любители на бира

 

Обичате да пътувате? А бира обичате ли? Защо да не откриете някои от най-прелестните кътчета на Европа с една своеобразна „бирена“ екскурзия. Ето някои от най-добрите дестинации за това.

Краков

Това е един от най-посещаваните и известни полски градове. Тук не просто ще намерите уникална архитектура и туристически забележителности. Краков е известен и с множеството си малки независими пивоварни, които предлагат много добра качествена бира на добра цена.

Мюнхен

Не може да сте любител на бирата и да пропуснете столицата на Октоберфеста. Тук се консумират милиони литри бира и стотици хиляди вурстове (немска наденица).

Бирата е много важен елемент в немската култура и ежедневие. Не може да отидете в Мюнхен и да не пиете бира. Също както не може да отидете в Лондон и да не посетите Бъкингам или в Париж – Айфеловата кула.

Брюж

Насладете се на разходка с лодка по каналите на този романтичен белгийски град, разгледайте невероятната архитектура, купете си дантела, която може да се открие само тук. А привечер, уморени от разходката, седнете в едно от стотиците заведения и изпийте една бира (или две). Също както в Мюнхен, бирата тук е издигната в култ и няма как да пропуснете това удоволствие. Опитайте характерната за тук бяла бира с резен лимон. Наздраве!

Дъблин

Кое място би било по-добро о Дъблин, за да се насладите на един Гинес. Заповядайте в столицата на Ирландия, където може да откриете от всичко по много – традиция и модерност, архитектура, дружелюбни хора и, най-вече, невероятна бира. Пивоварната на Гинес дори отваря врати за туристи, които искат да научат тайната рецепта за производството на това тъмно вълшебство.

Прага

Добре дошли в един от най-красивите градове в Европа, столицата на Чехия. Освен архитектурата и множеството исторически паметници и музеи, Прага има какво да предложи и на любителите на бира. Отделете си един ден, в който да разгледате музея на бирата, а също и за възможността да си бутилирате собствена бира. Какво по-хубаво от това?

Загреб

Сигурно се чудите защо Загреб е включен тук. Някак си не свързвате Хърватска и бирата? Футболът е традиция в тази страна и те имат един от най-добрите отбори в Европа. А какво да правим по време на футболен мач? Ще пием бира естествено! Множеството хърватски бири, които може да изпробвате са удоволствие за небцето. А красивите гледки само допринасят за доброто ви настроение.

Амстердам

Амстердам е сигурно най-посещаваният град в Холандия – романтични разходки по каналите, секс туризъм, свободна консумация на марихуана. Това е може би най-толерантният и отворен към новото град в Европа.

Седнете в някое от множеството кафенета и си поръчайте една бира. Посетете пивоварната De Prael или De 7 Deugden или пък си подарете Heineken Experience.

Брюксел

Това не е само столицата на Европейския съюз, но и мястото, на което може да хапнете (наистина, не пропускайте) страхотни пържени картофки (с чаша бира, естествено). Да не забравяме топящите се в устата гофрети.

Кафенетата и ресторантите предлагат голямо разнообразие от занаятчийска местна бира. Опитайте колкото се може повече.

Копенхаген

Постете статуята на Малката русалка, а после седнете и пийнете един Carlsberg, най-добрата датска бира. Може да посетите и пивоварните, където да научите как се приготвя бирата, нейната история, а защо не и да хапнете вкусен обяд с чаша студена бира в ресторанта към пивоварната.

Лондон

Има много начини да откриете Лондон – архитектурни забележителности, исторически паметници, музейни обиколки, да не говорим за туристическа обиколка, свързана с Джак Изкормвача. Защо обаче да не го направите по-забавно? Организирайте си тур с дегустация на бира в едни от най-старите кръчми в Лондон и опитайте различните видове ейл и крафт бира, които ви предлагат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *