10 фактора, които да съобразим при покупка на скрита камера

Скрити камери часовник

Както всички останали камери, и скритите се използват да се заснемат определени събития или за наблюдение.

С възможностите на скрити камери и подслушвателни устройства може да се осъществява контрол за защита от крадци и др.

За охрана се използват предимно професионални скрити камери, свързани към електрическата мрежа. На много добри за скрита камера цени може да се снабдите с мини камера тип часовник, скрита камера химикалка и др.

Професионални скрити камери има с различен размер, форма и гама от спецификации, както и на различна за скрити камери цена. В момента на пазара се търсят и скрити камери часовник, които са изключително удобни и практични.

Не е лесно определянето на най-добрите модели, защото на пазара постоянно се появяват скрити камери и подслушвателни устройства с все по-иновативни функции.

Вкъщи или в офиса можете да поставите термочаша със скрита камера с датчик за движение или да изберете от часовниците със скрити камери и микрофони с датчик за движение.

Мини скрита камера може да има и в други предмети. Освен скрита камера химикалка, може да разчитате на очила, зарядно за телефон, дистанционно за автомобил и др.

Тъй като има различни скрити камери, при избор е добре да имате предвид следните фактори:

Цели за приложение

При покупка на скрита камера трябва да помислите с каква цел го правите и колко време ще записвате. За видеонаблюдение в различни ситуации са подходящи мини камери тип чаша, шапка и др., записващи няколко часа. На невисоки за скрита камера цени може да изберете свързана с електрическата мрежа, ако ще я използвате за охрана.

Способност за нощно виждане

Използването на шпионска камера при ограничена светлина означава, че трябва да има инфрачервена подсветка, а на добра за скрити камери цена ще откриете различни модели. Ако камерата е с над 0,005 Lux, ще може да заснема и при пълен мрак.

Мобилност

Подвижните IP мини камери могат да се ползват безжично, но можете да ги свържете и към рутера, и към телефонното си приложение. Такава мини скрита камера съхранява запис върху SD карта с капацитет до 32GB.

Сензори за активация при движение

Бюджетно, но изключително ефективно решение е модел скрита камера с датчик за движение, активиращ автоматично запис.

Размери

Моделите мини камера, вградени в малки предмети от бита, са предпочитани, тъй като са максимално невидими.

Записващи възможности

Добрите устройства имат карта памет до 64 GB, като всички настройки се извършват с безплатно приложение.

Режим на наблюдение и изчакване

За дългосрочно наблюдение изберете скрита камера, осигуряваща постоянно наблюдение до 16 часа с режим на изчакване 90 дни.

Капацитет на батерията

Батерията на качествените устройства е обикновено от 10000mAH, достатъчно за 15 ч. запис през деня и до 2 седмици  в режим на изчакване.

Степен на защита

Всяка камера трябва да бъде със степен на защита IP 45, означаваща херметичен корпус водонепропускливост.

Портове за памет

При наличие на USB порт камерата може да се включи към компютъра. При по-голям капацитет на картата съхраненият видеоматериал е от няколко часа.

Макар че напредналите технологии осигуряват начини за откриване на скрити камери и микрофони чрез приложения, това не трябва да ви спира да се възползвате от функционалните възможности на скритите устройства за наблюдение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *